Amazon impedeix a la policia fer ús de les eines de reconeixement facial durant un any

La companyia que encapçala Jeff Bezos reconeix que cal una normativa que reguli un ús ètic de la tecnologia de reconeixement facial

Per: Redacció VilaWeb

11.06.2020  12:17

Amazon, un dels principals proveïdors de tecnologia de reconeixement facial, impedirà a la policia que en faci ús durant un any. ‘Creiem que els governs han d’establir regulacions potents amb relació a l’ús ètic de la tecnologia de reconeixement facial’, ha argumentat la companyia que encapçala Jeff Bezos, que considera que la moratòria d’un any permetrà al congrés nord-americà ‘implementar les normes adequades’.

La decisió s’ha pres en plenes protestes contra l’assassinat de George Floyd a mans d’un policia, que ha reviscolat el debat públic sobre el racisme institucional i la viabilitat dels cossos de policia. En aquest sentit, cal recordar que investigadors del Massachusetts Institute of Technology (M.I.T.) han alertat que aquesta tecnologia té un clar biaix ètnic, que només la fa fiable en persones blanques i exposa altres col·lectius a identificacions i arrestos erronis.

Però les crítiques contra aquest software també s’han produït dins d’Amazon. En la reunió d’accionistes d’enguany es va demanar que la companyia endureixi les condicions perquè les agències governamentals, així com els cossos de policia, puguin fer servir aquestes tecnologies, perquè un mal ús pot desembocar en la vulneració de drets fonamentals.

Aquesta moratòria esdevé la primera limitació que Amazon s’imposa en l’expansió de la tecnologia de reconeixement facial, que fins ara havia assegurat que no suposava un risc per les llibertats i que funcionava sempre amb precisió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.
You need to agree with the terms to proceed

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, aceptas el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad